onsdag 31 augusti 2011

Nytt kök

I vårt kök har vi en liten hörna som man inte kan ha till något särskilt. När vi flyttade in ställde jag sonens spis där. Han leker där ganska ofta, men det kändes ändå som att det behövdes lite omsorg och fix för att det skulle se ut som att det är meningen att den ska stå där och för att det ska bli extra kul att leka med den. Så igår satte jag upp en liten hylla och så sydde jag 2 förkläden som jag satte upp med magnet på kylen. I morse bjöds det på kaffe från det nya köket minsann.




lördag 27 augusti 2011

Höst

Min stora kille skolas in på förskola, lillen ska börja på simskola och min man har börjat jobba igen.
Hösten är här. På kvällarna kryper vi upp i soffan och tittar på nya serier på svt (som tex Lykke) och dricker en kopp thé.

Jag har snöat in på snygga théförpackningar. Så snyggast och godast just nu måste vara clipper.




onsdag 17 augusti 2011

Sittpuffar

Nu är det första lapprojektet klart! Nya sittpuffar till tv-rummet, eller kanske till barnens rum. Ja tanken är i alla fall att det ska vara barnens som de kan sitta på när det passar (och när de kan sitta...). Fast de var väldigt sköna, så vi kommer nog också att använda dom.


 Jag blandade mina nya tyger från John Lewis med lite gammalt.
 Eftersom att de flesta tygerna var ganska tunna fodrade jag med ett lite stadigare tyg inuti

Och sen stoppade jag med vadd. I botten stoppade jag in gamla gardiner och  lite annat fult tyg som jag ändå aldrig kommer att använda. Så fick de lite tyngd och blev stadiga att sitta på.



söndag 14 augusti 2011

Doppresent

Igår var vi bjudna på dop. Jag hade med mig en napphållare i allmogestyle, som jag sytt.

Ett fint band, en klämma och en o-ring (från Claes Ohlson)

 Vik bandet dubbelt och sy ihop, med o-ring och klämma i vars en ända


Sätt i en napp. Färdigt. Och fint.



söndag 7 augusti 2011

Lappar

Jag har en massa projekt i huvudet nu, som jag skulle vilja göra med de fina tygerna jag köpte. Så igår åkte skärmattan och rullkniven fram, för nu ska det sys ihop lappar!



fredag 5 augusti 2011

Hemma

Då var vi hemma igen efter 10 härliga dagar i Skottland!
Nästa gång jag reser någonstans ska jag ta med mig de här roliga korten från Fotografiska i Stockholm






måndag 1 augusti 2011

Findhorn

Findhorn foundation; spiritual community, education center, ecovillage var ännu ett roligt utflyktsmål. Roliga hus, tokig butik med ekologiskt livs och god fika på vegetariskt café!






Kvällsmat

Alltså, jag har inte ätit kött på många år. Men ikväll serverades det lamm från Durn Hill Farm till kvällsmat och då kunde jag inte motstå att ta en liten smakbit. Förvånansvärt gott! Dessutom är fällen fin att ha i vagnen till barnen och ikväll har jag även fått lära mig att ullen kan användas som isolering av hus.