tisdag 31 augusti 2010

Svenne & Lotta

Tygdockorna har nu fått hår och ansikte! Min tanke var att jag skulle sy på håret långt och sedan klippa det i fina frisyrer. När jag kommit en liten bit på pojkens hår utbrister min man "dom ser ju ut som Svenne och Lotta!" Så nu har de fått se ut så i helgen. Jag ska frisera dom mer sen och fylla på med mer hår för jag tyckte att de blev lite gleshåriga.

lördag 28 augusti 2010

Kanelbullar

Här har det visst varit lite stiltje ett tag. Det blir inte så mycket tid och ork över till pyssel nu när jag börjat jobba, tyvärr. Men idag har jag trotsat sömnbrist och huvudvärk och bakat kanelbullar. Det finns inget som luktar så gott och får mig på så gott humör som en full plåt med nybakta kanelbullar!

måndag 16 augusti 2010

Tygdockor

Jag hade tänkt att min son skulle få en docka när han fyller år. Av någon anledning hade jag en bit hudfärgad velour hemma så att jag kunde sy en pojkdocka och en flickdocka efter kalikås fina 70 (eller är det 80) tals mönster. Tror minsann att jag själv hade en sån när jag var liten. Hur som helst blev jag inte klar i helgen, så det här få bli ett litet kvällsprojekt i hopp om att jag blir klar inom en månad. Jag tror att det kommer bli en uppskattad present för min son blir överlycklig så fort han ser dom nu och pussas och kramas med dem innan de ens är halvfärdiga!



fredag 13 augusti 2010

Fint finskt

Finfint från Marimekko tycker jag! Skulle kunna tänka mig alltihopa faktiskt!




Eller varför inte fina handdukar från Kauniste

lördag 7 augusti 2010

Potatisskörd

Idag är min sista föräldralediga dag. Efter 1 års ledigt ska jag imorgon säga hejdå till lilla familjen och hej hej till jobbet.
I fredags stoppade jag nävarna i potatishinken på balkongen i hopp om att det skulle finnas lite potatis som jag satte i våras. Och mycket riktigt, ett tiotal fina små potatisar fanns där och en geting som argt stack mig i fingret när jag vevade runt i hans middagslur. Potatisarna kokte vi genast och åt till inkokt lax med blomkålssås. Underbart gott. Potatisarna var milda och fasta. Det är en fröjd att äta det man själv har odlat. Det står en hink kvar på balkongen och den ska jag spara till en dag då det varit mycket på jobbet.


torsdag 5 augusti 2010

Balkongen

Jag har nästan glömt bort min fina balkong ett tag, men idag tog jag en stund och rensade upp ordentligt och det växer fortfarande för fullt där ute. Tomaterna hänger tungt och chilin håller på att ändra färg. Jag klippte ner lavendeln som blommat ut och imorgon tror jag att det är dags att skörda potatisen.